Mange har spurgt mig om hvor jeg får opskrifterne til bloggen fra, om jeg selv finder på dem eller henter dem fra nettet, samt billederne. Svaret er en blanding af nok 20 års erfaring med madlavning i et køkken, og opskrifter fra nettet jeg arbejder ud fra. Et eksempel er kiksene i denne opskrift, hvor jeg har taget en helt almindelig opskrift på digestive kiks, og skiftede de produkter ud, som jeg ikke vil have med i, med gode sunde råvarer. Konsistens og smag vil selvfølgelig ikke altid være det samme, men det er heller ikke altid nødvendigt. Et andet eks. er romkuglerne jeg lagde ud i sidste uge,  hvor jeg blander og mixer indtil jeg synes det smager godt og har en god konsistens. Nogle gange kommer der noget helt nyt ud af det som man ikke havde regnet med, og så har man måske en helt ny slags kage eller ret. Billederne har jeg selvfølgelig også taget selv (hvilke jeg synes er lige så sjovt som at fremtrylle selve opskriften!) Alt i alt er det hele bare en stor fornøjelse!

Men nu til de lækre kiks der er perfekte til ostebordet!

20-25 kiks

100g kokosmel

100g mandler

50g kokossukker

1 vaniljestang

40g kokosolie

1 æg

1 dl. frisk appelsinsaft

Salt

1 æg til pensling

Kværn mandlerne til mel i en kaffekværn eller blender. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og bland dejen godt sammen. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle (ca. 3-4 mm.), jeg lagde bagepapir på bordet og på toppen af dejen så den hverken hang fast i bordet eller kagerullen. Find en passende størrelse glas, eller form, at stikke kiksene ud med og læg dem på en bageplade. Pisk et æg til at pensle med inden de kommer i ovnen. Bag dem i ovnen i ca. 10-12 min. på 180c. Hold øje med dem imens, da kiksene kan have forskellige tykkelse og ikke altid er færdigbagt på samme tid.

Kiksene er måske ikke helt så spændende uden noget på, men med en god ost på giver det hele mening. Virkelig gode til ostebordet!