Hvis du ligesom mig er helt vild med hvidt brød, så er det her altså godt. Jeg har i min iver efter hvidt brød gået i køkkenet og prøvet at finde noget tilsvarende uden at bruge hvedemel. Der blev kværnet nødder og frø, bagt og smagt! Og til sidst kom dette resultat frem, ganske godt. Man kan bruge hvilken som helst slags nødder til det her brød, jeg har bare valgt at bruge cashewnødder så man får den lyse farve. Så bruger man mørke nødder, så bliver det selvfølgelig et mørkere brød.

Foccacia

3 æg

2 dl. hytteost

2 dl. cashewnødder

1 dl. sesamfrø

3 spsk. frøskaller

1 spsk. olie

2 spsk. frisk citronsaft

1 tsk. natron

Salt & peber

Topping

Soltørret tomater (eller oliven)

Rosmarin

Groft salt

Tænd for ovnen på 170c. Blend hytteost og æg sammen i en blender så massen bliver flot jævn. Mal sesamfrø og cashewnødder helt fint til “mel”, hvis du har en kaffekværn synes jeg det gør det hele nemmere og hurtigere frem for blenderen, bare husk at hvis du bruger blenderen skal du blende nødderne inden æg og hytteost, så du slipper du for at gøre den ren to gange. Når alt er blandet godt sammen i en skål, så tilsæt natron og derefter citronsaft så du får aktiveret natronen. Put det hele i en form og pynt med rosmarin, oliven/tomater og groft salt og bag den i ca. 25 min. Hak gerne lidt ekstra frisk rosmarin til toppen når brødet er færdigbagt.

Brødet er rigtig godt til sandwich eller bare til bordet ved siden af en god aftensmad.