Så blev det tid til at eksperimentere med brownie i køkkenet idag. Jeg tog igen udgangspunkt i en almindelige opskrift på brownie, og skiftede forskellige ingredienser ud med gode råvarer, og det lykkedes i første forsøg! God smag og en rigtig lækker konsistens. Den koster en del på kaloriekontoen, men du har heller ikke brug for mange stykker for at føle dig tilfreds. Et enkelt stykke er nok, evt. til en nybrygget kop kaffe.

100g. chokolade 75-85%

200g. kokosolie

250g kokossukker

3 spsk. raw kakao (altså ren mørk kakao uden sukker)

3 æg

150g. fint kokosmel

2 spsk. citron

1 tsk. natron

1 vaniljestang

Salt

(evt. hakket nødder, eller friske bær)

Smelt kokosolie og chokolade ved meget svag varme i en gryde. Pisk æg og kokossukker sammen  til en æggesnaps. Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det sammen med resten af ingredienserne. Hvis du har valgt at der skal nødder i, så bland også dem med i nu. Bland dejen godt sammen og hæld den i en form. Jeg bruger altid bagepapir i bunden så jeg er sikker på at den ikke sidder fast i formen når den skal ud. Bag kagen i ovnen i ca. 15-20 min. ved 175c. Server evt. med en creme fraiche med vanilje i, eller med friske bær.

IMG_5463

Bonusinfo

Kokossukker har en meget lav glykæmisk indeks, og kan derfor bruges af diabetiker. Dvs. at det ikke påvirker din blodsukker særlig meget, hvorimod almindelig sukker får det til at stige voldsomt. Jo lavere GI (glykæmisk index) en fødevarer har, jo længere tid tager det for kroppen at nedbryde det, og jo længere tid vil du være mæt. Kroppen frigiver derfor mindre insulin, da den ikke skal skynde sig at stabilisere blodsukkeret igen. Til sammenligning har kokossukker et GI på 35 og almindelig sukker har et på 74.

Udover det lave GI findes der stadig mineraler i kokossukker da det ikke er raffineret og “vasket” fri for dette. Her bla. Kalium, magnesium, zink, jern og en masse forskellige B-vitaminer, der er livsnødvendige for vores krop. Så skift det hvide sukker ud med kokossukker i din madlavning, der i øvrigt smager fantastisk.

Kokossukker er fremstillet af nektaren fra blomsterne på kokospalmen, og har en sød karameliseret smag.