Der er nok nogle der vil blive provokeret af dette indlæg, og hvis du er en af dem, så er det nok på tide at få ændret noget i dit liv. Der er nemlig rigtig mange der går og er irriteret over noget i deres liv, som de bruger meget energi på at tænke og irritere sig over til hverdag. Nu tænker jeg ikke sygdomme og andre alvorlige ting, men det kan være alt fra overvægt, til arbejde eller andet i hverdagen der fylder meget for en, og har en negativ effekt på dig.

Meningen er jo, at de ting vi foretager os skal give os energi og glæde så vi får noget ud af livet, og ikke bare lever for at “overleve”. Og ja, jeg ved godt at det f.eks ikke er lige fedt hver gang vækkeuret ringer og man skal op på arbejde, men det skulle gerne “gå over” når man er kommet på arbejdet og igang med dagen.

Kig indad

Gode kollagaer (godt arbejdsmiljø), udfordringer og personlig udvikling er alt afgørende for en god arbejdsplads, hvis du spørger mig. Kan man så få det hele på en gang? Man kan ihvertfald selv gøre et forsøg. Hvordan ens egen tankegang er, har en stor del at sige i forhold til ens arbejdsliv. Er man selv med til at brokke sig over tingene med kollegaerne uden at gøre noget ved det? Ser man problemer istedet for muligheder? Har man snakket konstruktivt om de problemer der måtte være, og i så fald er der så overhovedet et problem? Har man allerede prøvet at gøre noget ved tingene og ændre sin tankegang til en mere positiv instilling, så er det nok bare ikke der man skal være. Så må man simpelthen gøre en aktiv insats for at finde et andet arbejde. Hvis man ikke kan finde en løsning på tingene og man ikke kan affinde sig med dem, er det på tide at finde noget andet. Jeg har selv været der, og takker mig selv for at jeg tog springet, og har fået arbejdsglæden tilbage i stor stil. Jeg glæder mig til at komme på arbejde igen!

Jeg ved godt at springet er svært, men det kan simpelthen være nødvendigt, og lad nu være med at vente for længe. Min kæreste spurgte mig en dag, om hvad det bedste ved ugen havde været, og da jeg tænkte mig om skulle jeg bruge lang tid på at finde et svar, og blev endnu en gang opmærksom på, at nu skulle der ske noget nyt i mit liv. Ny arbejdsplads og nye udfordringer.

Jamen så tab dig!

Nu bevæger jeg mig nok ud på tynd is. Men kender du typen der har så meget selvmedlidenhed over at være overvægtig? Brokker sig over at man ikke kan passe sit tøj, og ikke gør noget ved det, og siger “jeg ville gøre ALT for at ligne hende (eller ham) der går der!” Men hvis du vil gøre alt, hvorfor har du så ikke tabt dig? Det er jo “bare” det der skal til. Man skal heldigvis ikke til at opfinde den dybe tallerken, den er opfundet. Hvis det ikke er muligt at komme i mål selv, så hent hjælp hos nogle andre. Tag springet sammen med en anden eller spørg om råd. Jeg skal ikke spille hellig, jeg kan da også selv tænke sådan, men jeg er heldigvis blevet god til at stoppe op og gøre noget ved det, inden at det ender i selvmedlidenhed. Det handler om at tage en beslutning, og bevare fokus. Prøv det, du vil takke dig selv for det!

For meget syg?

Er du meget syg? Og er irriteret over at hvert år så lægger du dig syg fra arbejdspladsen/skolen for at komme dig over en forkølelse? Så kig lige ind af her igen. Spiser du korrekt? får du de rigtig vitaminer og mineraler i din mad? Dyrker du motion? Får du sovet nok? For du vand nok? Alt dette er med til at fremme et godt immunforsvar. Det er ikke meningen at vi skal blive syge lige så snart det bliver lidt koldt, det er meningen at vi skal have et stærkt imunforsvar der kan stå imod. Så har du dette på tjeklisten, så har du gjort hvad du kunne. Og kan derfor ikke bebrejde dig selv for noget.

Nu sidder du måske og tænker: Hvordan har hun tænkt sig at jeg skulle få tid til træning, og det er for dyrt at leve sundt, og hvad skulle jeg ellers arbejde med osv. Så stop allerede nu, for så er du igang med at finde alle de dårlige undskyldninger frem der aldrig vil få dig igang. Det er altså meningen at vi skal spise sundt, det er meningen at vi skal røre os, det er meningen at vi skal have vores søvn. Vi er skabt til det, og vores krop vil først stille sig tilfreds hvis vi lytter til den, og behandler den med respekt. Hvis du passer på den, passer den på dig.

Det der fungerer for dig

Hvad der fungerer for mig, fungerer måske ikke for dig, den vej skal du selv finde. Lykkedes det ikke i første forsøg så er det bare op på hesten igen. Du skal gøre det der fungerer for dig, lære af dine fejl så du ikke begår dem igen, og derfor har endnu mere viden om hvad der fungerer for dig, eller lige så vigtig, hvad der ikke fungerer for dig.

Det jeg mener er, du kan selv gøre noget for at optimere dit liv. Har du kigget ind af? Har du lyttet til dig selv, og ikke mindst til andre omkring dig? Prøv at tage et stykke papir, og skriv to ting ned, som du ville ændre lige nu ved din hverdag hvis du kunne. Og hvis du kan skrive noget ned, så er det fordi der er noget der skal ændres. Hvis ikke så er du et helt fantastisk sted i dit liv.

Men husk altid, tag ansvar for dit liv, det er kun dig selv der kan leve det for dig.