Skal der dufte skønt i hele huset, selv så naboerne bliver misundelige, så er det den her suppe du skal igang med! En suppe fyldt med smag, vitaminer og mineraler og et kæmpe boost til dit immunforsvar. Det er også en god måde at få “rydtet op” i køleskabet hvis du har nogle rodfrugter der snart skal spises.

Til en god stor portion

1 hokaido græskar

1 porre

1 løg

3 hvidløg

1 pastinak eller persillerod

2 gulerødder

1 lille håndfuld rosmarin

Ingefær

1 boullionterning

Salt & peber

1-1,5 liter vand. (det skal næsten dække grøntsagerne)

1-2 liter vand

Pinjekerner til topping

image

Del græskaret i 2 dele og tøm det for kerner. Skyld alle grøntsagerne grundigt og skær dem i grove stykker. Læg det hele i en gryde med koldt vand og sæt det i kog. Vandet skal næsten dække grøntsagerne Lad det simre under låg i 15-20 min, indtil det er mørt. Hæld det hele over i en blender (eller brug en stavblender) og blend det til en ensartet suppe. Jeg måtte dele det op over to omgange i blenderen. Smag suppen til med salt og peber. Rist lidt pinjekerner på en pande og top suppen inden servering. Bon appetit!

image