Dette er nok vores yndlingskage herhjemme, og så med en god cremefraiche rørt med vanilje, eller hjemmelavet kokosskum til, så er den hjemme! Og er der et bedre tidspunkt end at lave en lækker æbletærte end når vinden blæser udenfor? Nej vel, og så dufter det helt fantastisk!

Bund

80g. kokosolie

60g. mandler

40g. kokosmel

40g. kokossukker

1 stk. honning

1 tsk. vanilje

15g. loppefrøskaller (HUSK)

Godt med kanel

Salt

Fyld

2-3 æbler

50g. kokossukker

1 tsk. honning

1 stk. kanel

Vanilje

Saften fra 1/2 citron

Evt. hakket ingefær

Smelt kokosolie og honning i en gryde ved lav varme, og blend mandlerne til mel. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen, og tryk dejen ned i en bageform, husk bagepapir (jeg brugte en bageform på ca. 15 cm. i diameter. Du kan sagtens bruge en større, så bare lad være med at trykke det op af kanten.

Tænd ovnen på 180c. og start på fyldet. Skær æblerne ud i passende stykker og vend det hele sammen i en gryde/pande ved lav varme, så det hele bliver smeltet godt sammen. Du kan nu enten hælde det hele fra gryden og op i bageformen med bunden, eller lægge dem fint i et mønster som på billedet.

Sæt æbletærten i ovnen i 30-35 min,  lad den køle lidt af og så er der serveret! Det er ren weekendhygge!