Jeg ved godt at det er grænseoverskridende det her. Men sandheden er, at lige så længe mennesket har eksisteret, har vi spist insekter. Dette var den mest tilgængelige kilde til protein og det er faktisk noget “nyt” at det ikke er på menuen mere. Det er også den mindst krævende “fremstilling” af protein, det kræver mindre plads, mindre vand, mindre føde og udleder et minimum af drivhusgasser. *Til fremstilling af 9 kilo insekter kræves kun 10 kilo planteføde (planteaffald som gulerodstoppe mm.) til sammenligning kan man for de 10 kilo planteføde kun få 1 kilo oksekød.

Jeg smagte det for første gang da jeg var i Thailand, en klassisk turistatraktion, og det smagte fantastisk. Man kan sådan ikke sige at insekterne smager af noget, men de er sprøde og salte, fuldstændig lige som hvilken som helst salt snack i supermarkedet. Så det der er grænseoverskridende er intet med smagen at gøre, men tanken om hvad det er, for du kan krydre og salte dem som du vil.

Jeg har et stykke tid læst en del omkring insekter som føde, og fandt tilfældigvis nogle man kunne købe (på frost) til en madmesse i Brønbyhallen. Heldigvis er min kæreste ikke kræsen, så han var med som prøvekanin da jeg testede det i køkkenet, dog tror jeg at jeg er en hel del mere pjattet med det end han er..

Salte insektsnacks:

Olie til stegning

1 håndfuld insekter

(Dem du bedst kan lide, eller den slags du synes er mindst grænseoverskridende om man vil)

1 tsk. løgpulver

1 tsk røget paprika

1 spsk. sesamfrø

Evt. lidt chilipulver

Salt & peber

Varm panden godt op inden du putter insekterne på. Steg dem sammen med salt og peber og steg dem til de er godt sprøde. Lige inden du tager dem af panden vender du krydderier og sesamfrø med i. Tag dem af panden på et stykke køkkenrulle og lad dem køle ned. Så er der serveret!

Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på insekter, og om hvorfor du skal have det på menuen, kan du læse mere om det på *Buglady.dk. Insekter kan købes mange steder på nettet.

IMG_0718