En lækker snack til salaten, eller madpakken dagen efter. Nem at lave, og man kan bruge alt muligt forskelligt slags fyld/krydderier. Det eneste der kræver lidt øvelse er selve måden man folder samosas på. Men øvelse gør mester, og heldigvis går en lidt skæv foldning ikke udover smagen 😉

Husk på at man kan mikse og fylde i som man vil, så har du ikke lige citroner og honning eller andet på listen, så bare spring det over eller smag til på anden måde. Men det her sådan jeg bedst kan lide dem.

Samosas:

1 pakke filodej/samosasdej

2 kogte sweet potatoes

1 håndfuld hakket spinat

1 hakket løg

2 knuste/hakket hvidløg

1 tsk. honning

Saften fra en halv citron

Paprika, karry efter behov

Salt & peber

(Evt.chili/feta/gedeost/persille/spidskomme/revet ingefær)

Mos de kogte og møre sweet potatoes i en skål, mens du steger løg og hvidløg på en pande til de er flotte gyldenbrune. Kunsten ved madlavning med løg der svitses af inden, er at stege dem længe nok til de bliver gyldne, så for du meget mere smag tilført retten.

Vend løg med krydderier på panden så de lige får lidt varme. Krydderier frigiver flere smagstoffer/aroma ved lige at blive svitset af kort på en varm pande. Sluk for varmen og rør spinat med til den falder sammen. Bland det hele sammen i skålen.

Læg fyldet i din filodej, og fold dem sammen. Steg dem på en pande med olie og lad dem dryppe af på køkkenpapir bagefter.

OBS:

Filodej tørrer med det samme det kommer ud af pakken. Så du skal have det hele klar, og ikke tøve for meget med at folde dem. Læg evt. et fugtigt hviskestykke over imens.