Denne her opskrift kom af at jeg flere steder har ledt efter en god sprød hvid pizza, som man får dem i Italien. Men det er ikke lykkedes mig at finde et sted endnu. Så jeg købte en masse gode ting som jeg godt kunne lide, og det kom der denne opskrift ud af. Det er nemt, og hvis du skal hygge en aften, så tager det ingen tid at bikse sammen. Så drop købepizzaen og kast dig ud i din egen. Du kan selvfølgelig rette i fyldet som du vil.

Pizzafyld:

2-3 kartofler i tynde skiver

Ricotta eller cremefraiche (ca. 2 dl)

2-3 løg i skriver

Revet ost

Gorgonzola eller mozzarella i skiver

Rosmarin

Olivenolie blandet med knust hvidløg

Salt & peber

Evt. lidt ruccula lidt at toppe med efter den er bagt.

Jeg har snydt og købt en økologisk pizzadej, de kan købes de fleste steder. Dette er for at spare tid, og meningen er at det skal erstatte en dag man har lyst en en hurtig pizza. Hvis du gerne vil lave din egen pizzabund kan du bruge dejen fra foccaciaboller med surdej. Da den er lavet med surdej, skal du være opmærksom på at den tager længere tid at lave end en almindelig gærdej. 

Jeg plejer at rulle dejen ud så den bliver tyndere og får et rustikt look.

Tænd for ovnen på 220 grader og læg dejen på en bageplade. Smør cremefraiche eller ricotta helt ud til kanten. Drys revet ost hen over og put gorgonzola eller mozzarella og kartoffelskiverne på.

Hvis du skal kredse for pizzaen, så steg løgene på en pande med lidt olivenolie og 1 spsk. sukker til de er gyldne og karamelliseret. Put herefter de sidste ingredienser på pizzaen sammen med løgnene og olivenolie.

Bag pizzaen 15-20 min. alt afhængig af hvor tynd din bund er. Tag den ud når den er sprød og gylden. Du kan evt. toppe med ruccola og en lækker skinke som på billedet, men den er i forvejen lækker som den er.