Her slipper du for æltemaskiner og dej der skal stå og hæve. Det hele skal bare i en skål, røres rundt og stå og samle sig i 10 min.

Dejen kan laves på små 10 min, herefter trække i 10 min, og så bare i ovnen. Nemt!

Bollerne er smæk fyldt med vitaminer, mineraler og fibre, og mætter længe.

Hvis du ikke har alle ingredienserne kan du bare putte mere i af en af de andre ingredienser. Eks. hvis du ikke har hørfrø, kan du bruge solsikkefrø eller havregryn i stedet for.

ca. 6-8 boller:

1 dl. solsikkefrø

1 dl. hørfrø

1 dl. valnødder

1/2 – 1 dl. rosiner

1/2 dl. græskarkerner

2 dl. hvedemel

1 æg

2 spsk. olivenolie (eller anden olie)

1 spsk. sirup eller 1 tsk. sukker

1/2 tsk. kardemomme

2 spsk. frøskaller/husk

2 tsk. salt

Vend alle ingredienserne i en skål. Lad det trække i 10 min. mens du varmer ovnen op til 180c.

Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Massen er ikke fast som almindelig dej, da der næsten ingen mel er i. Så føles den klistret, er den god nok.

Jeg plejer at toppe med sesamfrø, chiafrø eller andet jeg lige har i bøtterne, men det er ikke noget du behøver.

Bag bollerne i ca. 30-40 min. ved 180c. alt afhængig af størrelsen. Det skal være flotte gyldne/brune.

Lad bollerne køle ned, og så er de klar.

Opbevar dem på køl, så holder de længere. 

Hvis du spiser dem til morgenmad, kan du lige smide dem på brødristeren, så er de næsten som nybagte igen.