En hurtig opskrift på hjemmesyltede agurker. Hvorfor lave sine egne syltede agurker? Fordi det er sjovt, og hjemmelavet mad altid smager bedst. Desuden ved du også præcis hvad der er i, og du slipper for unødige tilsætningstoffer. Selvfølgelig holder de ikke lige så langt tid i køleskabet, men glæden er altid større når man spiser hjemmelavet mad.

Du skal bruge:

2 dele eddike (eks. 2 dl.)

1 del sukker (eks. 1 dl.)

1 del vand (eks. 1 dl.)

1/2 agurk

Opskriften er lavet så du selv kan styre hvor stor en portion du vil lave. Skal du eks. bare lave til en enkel ret, eller vil du også gerne have et glas stående i køleskabet, så skal der måske laves en større portion. Prøv dig frem, måske du bedst kan lide den med mere sukker, eller mere eddike? Evt. peberkorn eller laurbærblade, det er kun en smag sag. Dette er “basis” opskriften, og så kan du gøre den til din egen hen af vejen.

Dette skal du gøre:

Kog vandet og bland vand, sukker og eddike sammen i en skål til sukkeret er opløst. Skær agurkerne i tynde skiver, og put dem i en skål og lad trække mindst 30 min. Jo længere trækketid jo bedre.

Hvis du gerne vil have dem på glas, så du har dem stående i køleskabet, så skold glasset godt inden du putter det ned i. Luk låget med det samme, så du ikke får bakterier ned i. Hygiejnen under tilberedningen er afgørende for hvor længe det kan holde.