Mangler du noget at tage med på farten, til madpakken, eller bare noget lækkert at have stående i køleskabet? Så er de er æggemuffins perfekte til formålet. De er nemme at lave, og alle slags grøntsager/krydderier kan bruges. Så eksperimenter gerne, og find din helt egen opskrift på æggemuffins. Kun fantasien sætter grænser!

Ryd op i køleskabet

Jeg tog udgangspunkt i mit køleskab. Jeg havde noget roculasalat fra dagen før, et glas rød pesto og noget gorgonzola fra en tærte jeg lavede forleden, løg, svampe og naturligvis æg. Så opskriften blev til denne her.

12 æggemuffins:

6 øko æg

1 revet gulerod

1 hakket løg

3 knuste hvidløg

2 spsk. rød pesto

En håndfuld hakket svampe

En håndfuld hakket roculasalat

Salt & peber

Gorgonzola (evt. tomat eller rød peber) til topping 

6 skiver serranoskinke til bundene i formene (hvis man har lyst, smager godt!)

Nu kommer det nemme!

Tænd for ovnen 160c (varmluft). Mix alle ingredienserne (undtagen gorgonzola og serranoskinke) i en skål. Skær serranoskinken over så du har 12 dele, og læg dem i bunden af muffinsformene så de danner en skål. Brug gerne en silikoneform, den holder bedre så fyldet ikke flyder ud. Hæld fyldet i formene og top med gorgonzola, tomat eller andet lækkert.

Giv dem 20-25 min. i ovnen, og så er der serveret!