Er du ikke så meget til fisk? Så prøv dem her alligevel! De er ikke kun nemme, men smager godt og en lækker måde at få fisk på. Er du mere til torsk eller rødspætte, så brug gerne dem i stedet for, eller hvis du har andre gode idéer. Lad dig aldrig stoppe af en opskrift, men frem med gryder og pander og improviser på livet løs! Jeg kan personligt aldrig holde mig til en opskrift, da jeg liiige skal prøve nogle ting af undervejs. Og det er også sådan alle opskrifterne er kommet til livs på bloggen her. Men nu til fisken!

12 stk. laksedeller

400g laks

2 æg

1 håndfuld hakket persille

1/2 dl. mandelmel (kan udelades)

Saften fra en lime

1 løg

2 hvidløg

Salt & peber

(spice gerne op med hakket persille, chili, gulerod eller andet godt)

Frem med spækbræt og kniv og hak laksen til du synes den er passende, det skal være småt nok til at du kan forme dem til fiskefrikadeller, men ikke for småt. Op i skålen med det og hak løg og hvidløg fint. Mix det hele i en skål og set en pande over på komfuret. Form den størrelse som du synes er perfekt og steg dem på panden. Nu skal du passe på de ikke får for meget! For så kan selv den største fiskespiser blive skræmt væk. Jeg plejer at tage dem af et par minutter inden at de er helt gennemstegt, da de ligger og “koger” videre i midten efter du har taget dem af. Et godt tip er at tage en fiskefrikadelle af undervejs og skær den igennem og se om den er færdig. Og så er der jo også smagsprøver til kokken.

Bonusinfo

Laks er en af de fede fisk men derfor skal man ikke holde sig fra den. Den er nemlig fyldt med alt det sunde fedt (omega-3 fedtsyrer) som de fleste ikke får nok af. Man mindsker risikoen markant for blodpropper og hjerte/kar-sygdome ved hjælp af de sunde olier, og sænker kolesterollet i kroppen.

Pga. den antiinflammatioriske effekt omega-3 fedtsyre har, er den god med ømme led, ondt i knæene og betændelsestilstande i hele kroppen.

Udover det, er der også D-vitamin i laks som beskytter mod knogleskørhed. D-vitamin hjælper kalk fra din kost ind i knoglerne og gør dem stærke. Hvis du ikke får nok sollys i vinterhalvåret, da solen er den største kilde til D-vitamin for os, er den fede fisk en god kilde til D-vitamin og kan derfor også hjælpe vinterdepression på afveje.

Andre fede fisk

Makrel

Sild

Ørred (halv fed)

Magre fisk

Torsk

Rødspætte

Skrubbe

Rødtunge