Skift dine wraps ud med lækre æggewraps, de er sunde, lækre og mætter godt. De er også rigtig gode til at have med i madpakken. Og findes der noget bedre end at glæde sig til en god sund madpakke på arbejdet eller skolen?

Til 1 wrap

1 æg

Salt & peber

Fyld til dine wraps

1/2 spidskål

2 spsk creme fraiche

5 radiser

1 revet gulerød

Røget laks

1 knust hvidløg

Salt og peber

Start med at lave fyldet da det er hurtigt at lave dine wraps, og så er de stadig lune når de skal serveres. Skær spidskålen i meget tynde strimler, jo tyndere jo bedre. Riv guleroden og mix det hele i en skål (undtagen laksen). Find en pande frem, helst med tefal eller lignende så ægget ikke sætter sig fast. Pisk ægget med salt og peber i en skål, lidt olie på panden og steg den som en pandekage. Tag den af efter et par minutter og fyld den med kålsalat og laks, og så er der serveret. Hvis du bruger en stor pande, så lav dobbelt portion til din æggewrap.

Bonusinfo

Æg indeholder alle 8 essentielle aminosyrer (dem kroppen ikke selv kan danne, men skal tilføres via kosten) som kroppen bla. skal bruge til at opbygge og vedligeholde muskelmasse. Det er især aminosyren leucin der hjælper kroppen til at restituere optimalt. Udover massere af god protein i æggeviden indeholder blommen et hav af vitaminer og mineraler, især D-vitamin, jod og selen. Idéen er jo at ægget skal fremtrylle en lille kylling, så forestil dig hvor meget godt der er i et enkelt æg for din krop.

Det er rigtig at der er kolesterol i æg. men kroppen er så smart bygget at den selv justerer til, og derfor selv skruer ned for dannelsen af kolesterol.