Nu er der endelig en undskylding for at hælde godt med sovs over bøffen! Altså… den er jo næsten kun lavet af blomkål og krydderurter, så tag du bare en ekstra gang.

1 blomkålshoved

Estragon

1/2 løg

Saft fra 1/2 citron

1 hvidløg

1 boullionterning

1/2 liter mælk

Salt & peber

Skær blomkålshovedet ud, læg det i en gryde med vand og kog det til det er mørt. Du skal ikke bekymre dig over at det får for meget, da det hele skal blendes. Put det hele i en blender sammen med ca. 3 dl. mælk og blend løs. Tilsæt mælk lidt af gangen til du synes at den har den rigtige konsistens. Hvis du synes den mangler lidt fedme kan du tilsætte lidt fløde efter behov.

Bonusinfo

Udover at indeholde utrolig lidt kalorier og ingen stivelse, har blomkålen en intiflammatorisk effekt i vores hjertekarsystem og et højt indhold af K-vitamin og kalium. Den flotte blomst indeholder også store mængder kostfibre der er godt for din fordøjelse og holder dig mæt i længere tid.