Nemme lækre romkugler, med omega 3, 6 og 9 fra avokado. Og så tænker du jo nok at det dér med avokado i romkugler bliver liige sundt nok.. Men jeg garanterer at du ikke kan smage avokadoen, kun de lækre ting som en rigtig romkugle skal smage af! Du kan lige så godt lave dobbelt portion, de forsvinder med det samme.

ca. 8-10 (små) romkugler

50 g. 80-85% chokolade

1 moden avokado

7-8 dadler

80 g. affedtet kokosmel

Appelsinskræl

Romessens (kun lidt)

1 vanliljestang

1 tsk. kokosolie/kokossmør (valg frit)

Salt

Blend det hele grundigt sammen, jeg havde blendet det så massen var fin. Form kuglerne til den størrelse du gerne vil have. Lad dem stå på køl i ca. 30 min. (gerne længere, hvis du altså kan vente) til de har sat sig helt.

Jeg har rullet mine i kokos. De lyserøde romkugler er kokos vendt i rødbedesaft. Jeg har revet lidt rødbede på et rivejern, og så presset saften ud af med hånden. Pas på, det farver rigtig meget. Du kan også bruge gulerødsaft for den orange farve. Ingen grund til kunstige farvestoffer.

Bonusinfo

Avokadoen (er egentlige en frugt, vidste du det?) indeholder stort set alle de vitaminer der findes, og et hav af mineraler. Avokadoen er rig på fibre der holder maven igang og er god for fordøjelsen. Den indeholder endda aminosyrer der er med til at opbygge muskelmasse (bla. leucin), så den er ideel under vægttab, styrketræning og ældre der helt naturligt falder i muskelmasse. Pga. af dens høje indhold af kalium, nedsætter den den også forhøjet blodtryk, og alle dens sunde olier er både godt for hjerte, kar og kolesteroltallet og meget mere.

IMG_5411 (1)